Hello dunia!

Posted: Jun 9, 2010 in Umum

Secara tiba2  aku tlh mbuat kptusan utk blogging dgn WordPress. Selama ni, aku cuma tahu guna blogger jer tapi dibukakan hati utk mencuba wp. Agak menarik theme yg disediakan. Semuanya lawa2. Aku pun baru tahu yg wp ni open source. So, aku cam support gak la.

Aku tgh dok cari template yg lawa, last2 baru aku tahu yg dia kne pakai FTP. Leceh sket sbb aku x tau nak guna benda alah ni. Skang pun nak edit lg title n lain2. harap menjadi permulaan yg baru utk aku sbg seorang blogger insha’allah.

Komen-komen
  1. epiloquediri91 berkata:

    haha same with me la solo..aku pn baru start ptg td!

  2. solo4everz berkata:

    Mari kita ramai2 berhijrah ke WP..haha

  3. muhammad fazli 'abdullah berkata:

    muga yg utama bg solo4everz.WP ni ialah da’wah kita=)

    p.s lama tak jumpa enta, usrohmate kite yg lain.=(

  4. solo4everz berkata:

    Insha’allah. Kami pun dah lama x jumpa anta. Yg pasti semua ikhwan n akhowat prepare utk berdakwah naik cuti ni. Usroh Y1 n MPI nanti ^_^

  5. epiloquediri91 berkata:

    solo ajar akju cmne ngn word press ni..aku masih pening2 haha

  6. solo4everz berkata:

    Aku pun newbie gak nganwp ni. Dari semalam nak try install tp x jadi2.
    Ni pun aku guna template yg dia sediakan.
    Tp yg best ngan wp ni dia punya template lawa2.
    Kalau nak blaja guna wp ni, ko google jer.
    Ada 1 forum utk wp user kat malaysia yg discuss pasal camne nak guna wp ni.
    Ko post jer kat situ kalau ada pape soalan.
    Tp kalau ko nak tanya aku pun leh gak sbb aku slalu gak tgk2 wp ni sblum ni. ^_^

  7. Tharique berkata:

    sambil blogwalking, tjumpa pulak blog ni… ok… for the sake of knowledge, http://www.wpbeginner.com/ ada bnyk guide WP… moga2 membantu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s